Stěhování spojené s vyklízením


Zakoupili jste s rodiči dvougenerační dům nebo jiný větší objekt na venkově, kam se chcete přestěhovat z Prahy, z městského bytu? A jste v situaci, kdy vám bývalý majitel domu oznámil, že je nad jeho síly vyklidit dům, v němž se nachází mnoho věcí? Pak požádejte stěhovací firmu o dvě akce – buď zcela nezávislé na sobě, anebo spojené v jednu. Záleží na vaší organizaci a prioritách, protože někdy je výhodná první verze a jindy ta druhá.

stěhování nábytku

Vyklízení prostor – stěhovací firma levného stěhování v Praze se postará o kompletní vyklizení domu. Z objektu zmizí koberce, linoleum, nábytek, velké spotřebiče, svítidla, bytové doplňky, stínící technika, tedy v podstatě vše, na cokoli ukážete prstem. Pouze s plynovými spotřebiči musíte požádat o výpomoc instalatéry, kteří je odpojí, a teprve pak se mohou odvézt. Před vyklízením doporučujeme se věcmi probrat, protože se tu mohou nacházet některé zajímavé předměty, které byste mohli použít nebo prodat či někomu darovat.

stěhování objektu

Stěhování – stěhování do neznáma, do objektu, se kterým se teprve budete blíže seznamovat, může být velmi stresující a mohou se dostavit i deprese. Měli byste proto mnoho času věnovat odpočinku a většinu těch nejobtížnějších úkolů zadat stěhovákům, jako je demontáž nábytku a přenášení těžkých předmětů, například starožitností a velkých spotřebičů. Vy se především soustřeďte na organizaci nového obytného prostoru, na fázi zabydlování, která bývá při stěhování nemovitostí nejobtížnější.

Vezměte si více dnů volna – plně chápeme každého, kdo chce stěhování zvládnout během víkendu komplet se vším všudy, ale to není dobrý nápad. Taková akce se promění ve stresující honičku a dříve nebo později se to promítne na vašem zdraví. Mnohem rozumnější je začít se stěhováním ve středu, ve čtvrtek a v pátek již mít volno a většinu prací mít do pátku hotových včetně zabydlování. Abyste měli před sebou skutečný volný víkend se vším všudy.