1. Příbory v kyblíku
Někdo to kdysi pojmenoval „přenosná žloutenka“, a to je přesně to, co to je. Hromada příborů všech druhů naházená v jedné nádobě, bez ladu a skladu. Hezky to nevypadá a praktické je to možná tak pro obsluhu.
2. Ananas na pizze
Dobře, tohle je předmět sporů, ale na pravou italskou pizzu ananas prostě nepatří. Italové pomalu ani nevědí, co to ananas je. Tenhle americký nápad se na rozdíl od donutů moc nepovedl.
3. Kečup, majonéza ke všemu
Dobře, jsou věci ke kterým se přílohy hodí. Hranolky, krokety, smažené jídlo, ale proč proboha musíme mít kečup s majonézou ke všemu? Cokoli, na co dáte kečup s tatarkou, bude chutnat jako kečup s tatarkou.
4. Plastová brčka
Tohle je hlavně prohřešek barů. I když jim stokrát řeknete, že brčko nechcete, urazí vaše ekologické cítění tou plastovou trubičkou. Takže ne, děkuji, je mi víc než pět, myslím, že unesu sklenici.
5. Plastové květiny
Důvod existence plastových dekorací je záhadou. Čistý, hezky upravený stůl se obejde i bez divoce barevného zátiší uprostřed.
6. Tuna oblohy
Z nějakého důvodu mají restaurace pořád pocit, že hodně jídla = dobré jídlo. A tak vám k jídlu naservírují i půlku zahrady. A vždycky je tam zelí. Červené.
7. Fotbal v televizi
A nemluvíme teď o hospodách nebo sport barech. Mluvíme o naprosto běžných podnicích, kde z nějakého důvodu musí na stěně viset plochá obrazovka.
8. Paroží na zdech
Další specialitka. Z nějakého důvodu má plno provozovatelů pořád pocit, že nejlepší dekorace je hlava mrtvého zvířete na zdi. Někde jdou ještě dál a věší si tam rovnou vycpaná zvířata.
9. Nesrozumitelné názvy jídel
Když mi nabízíte steak s hranolkami, pojmenujte to steak s hranolkami, ne „kovbojův oběd“. Legendární jsou překvapení šéfkuchaře a cokoli pana nadlesního. Kromě toho, že to zákazníka staršího deseti let spíše odradí, kryptické názvy komplikují život alergikům a lidem se speciální dietou, vydaným obsluze na milost a nemilost.
10. Kuřecí steak s broskví